What you need to know about our menstrual underwear
Blog Ökovor

Kaj morate vedeti o našem menstrualnem perilu

Kako delujejo menstrualne spodnjice


Približno četrtina svetovnega prebivalstva ima menstruacijo in ženska v svojem življenju v povprečju uporabi 12.000 tamponov – zadosten razlog, da razmislite o alternativni menstrualni higieni!

Menstrualno perilo temelji na dizajnu udobnih in lepih spodnjic z integrirano vpojno podlogo, ki je sestavljena iz več plasti:

 • Prva plast zagotavlja, da se vedno počutite suhe in usmerja tekočino v drugo plast.
 • Temu sledi antibakterijski in vpojni sloj. Ta sloj je narejen tako, da preprečuje razmnoževanje bakterij in neprijetne vonjave. Poleg tega, odvisno od proizvajalca in modela, sloj vpije količino od enega do treh krvavečih tamponov.
 • Najbolj zunanja plast je izdelana iz membrane, odporne na tekočine, tako da hlače ostanejo brez madežev. In, ne pozabite, je zračen, zato vam ni treba skrbeti, da bi poškodoval vašo kožo.

  Načeloma lahko menstrualno perilo perete na 40 stopinj skupaj z ostalimi oblačili. Vendar je priporočljivo, da jih predhodno sperete in se izogibate uporabi mehčalcev in belil ter sušilnih strojev in likalnikov.

  Trajnost in alternative


  Na zunaj so menstrualne spodnjice videti kot običajno spodnje perilo. Spodnjice so v mednožju debelejše le za en do dva milimetra.


  Menstrualno spodnje perilo lahko nosite pet do sedem let, ne da bi pri tem izgubili antibakterijski učinek. Zaradi tega so oblačila veliko bolj trajnostna v primerjavi s tamponi in vložki, podobnimi menstrualnim skodelicam. Oba izdelka vam pomagata zmanjšati kontaminacijo.

  Kako dolgo lahko nosite menstrualno spodnje perilo?

  Menstrualne spodnjice lahko nosite tako ob dnevih rahle krvavitve kot ob dnevih močne menstruacije. Ne pozabite, da so te vpojne spodnjice primerne tudi za ženske s šibkim mehurjem. Če imate močnejšo menstruacijo, lahko spodnjice kombinirate tudi z drugimi izdelki, kot so menstrualne skodelice ali tamponi, če se počutite bolj samozavestne.

  Če se želite izogniti tradicionalnim menstrualnim izdelkom, proizvajalci priporočajo menjavo spodnjega perila vsaj vsakih šest ur pri močnih krvavitvah in vsakih dvanajst ur pri rednih krvavitvah. Če potujete, je najbolje, da imate perilo za večkratno uporabo. vrečko, kamor lahko varno shranite rabljeno spodnje perilo.

  Koliko spodnjic potrebujete za eno menstruacijo?

  Priporočamo vsaj štiri ali pet spodnjic za isto menstruacijo, vendar je odvisno od tega, kako dolga in močna je ženska menstruacija. Ne pozabite, da jih je mogoče prati ročno ali skupaj s preostalim perilom, tako da jih lahko, če jih perete vsak dan, uporabljate znova in znova v istem času.

  Prejšnji
  Kako si čistite menstrualne spodnjice?
  Naslednji
  Nega kože med menstruacijo

  Pusti komentar

  Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen.